Liderul grupului parlamentar USR PLUS, senatorul Radu Mihail, a anunţat că a adresat o serie de întrebări preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi directorului general al Poştei Române solicitând o explicaţie clară cu privire la felul în care voturile românilor din Diaspora nu au putut fi contabilizate în cadrul alegerilor parlamentare.

„Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu adevărat cu voturile prin corespondenţă ale românilor din străinătate! Am adresat astăzi, via e-mail, o serie de întrebări preşedintelui AEP şi directorului general al Poştei Române, solicitând o explicaţie clară cu privire la felul în care mii de voturi ale românilor din Diaspora nu au putut fi contabilizate în cadrul procesului electoral din decembrie 2020", a anunţat senatorul într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Senatorul vrea să ştie câte plicuri nu au mai ajuns deloc la alegători, câte plicuri au ajuns la birourile electorale şi la cele din cadrul misiunilor diplomatice după expirarea termenului limită prevăzut de legislaţia electorală, dar şi care sunt cauzele acestor situaţii şi ce măsuri vor fi adoptate mai departe pentru a creşte încrederea românilor în votul prin corespondenţă.

Retail jobs

„Cetăţenii români, indiferent de locul în care se află, trebuie să îşi exprime neîngrădit dreptul la vot, iar statul român are îndatorirea să se asigure că acest drept le este respectat. Sper să avem un răspuns detaliat cât mai curând. În lipsa unui răspuns, vom reveni cu o interpelare scrisă, odată cu reluarea activităţii parlamentare în februarie.” scrie acesta pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.