Ministrul Muncii, Raluca Turcan, îşi pune speranţa în recalculare și susține că o creștere a pensiilor cu 40% nu ar putea fi suportată de niciun guvern.

Raluca Turcan ar fi afirmat că majorarea adusă pensiilor ar putea fi de 3%. Turcan nu a precizat însă şi de când vor fi indexate pensiile, dar a ţinut să precizeze că o creştere cu 40% nu putea fi suportată de niciun guvern.

„Pensiile vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei. Mi-aş dori ca măsura aceasta să fie însoţită de etapa cea mai importantă, de recalcularea pensiilor. Nu aş vrea să mai fie un reper această majorare cu 40%, pentru că nimeni nu şi-a propus asta serios.

A fost un procent aruncat în faţă în moment electoral, dar nimeni nu l-a trata serios, pentru că nimeni nu a avut curajul să pună pixul pe hârtie dă vadă efortul bugetar de circa 138 miliarde pe care niciun guvern, nu doar în perioadă de criză, nu şi l-ar putea permite", a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit antena3.ro.

Citeste si:
VIDEO Polițiștii au ieșit la protest împotriva măsurilor impuse de...
VIDEO Polițiștii au ieșit la...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.