Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății consideră că al doilea an al pandemiei ar putea fi mult mai dificil decât primul, ”având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”.

„Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS.

„Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a mai spus Ryan.

Pe de altă parte, directorul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus: ”După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi”.

În România, președintele Klaus Iohannis este de părere că revenirea la normalitate depide doar de succesul campaniei de vaccinare.

Citeste si:
Vlad Voiculescu: „Orice măsuri de relaxare pot fi puse în pericol”
Vlad Voiculescu: „Orice...

„Succesul vaccinării populației este cel care va genera, într-o foarte mare măsură, capacitatea de a relua toate activitățile economice și sociale grav afectate în aceste luni. Viziunea noastră, a mea și a echipei guvernamentale, este de a asigura României acces semnificativ la fondurile europene și un buget centrat pe investiții, pe dezvoltarea infrastructurii și pe sprijinirea mediului de afaceri", a mai spus Iohannis.

Președintele a subliniat că este nevoie de birocratizare și digitalizare pe toate palierele, informează antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.