Regizorul filmului Colectiv, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat cu medalia „Meritul Cultural” de către președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, spunând că ar fi „o ipocrizie”: „Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României", a susținut Nanau.

Jurnalistul Victor Ciutacu spune însă că și gestul lui Nanau e ipocrit, în condițiile în care acesta ar fi încasat 300.000 de euro de la stat pentru producția cinematografică.

„În mod normal, gestul regizorului Alexandru Nanau, de a refuza primirea decorației de la Klaus Iohannis, ar fi de salutat. Pentru că, pe fond, are dreptate. Statul ăsta nu doar că a băgat cultura-n conservare, ba o și trimite rapid către inventar și faliment. Numai că purtătorul mesajului e greșit ales. Autorul documentarului propagandistic Colectiv a împușcat, de la statul pe care-l înjură că falimentează cultura, un mizilic de vreo 300.000 euro pentru filmul care ar fi trebuit să-l consacre ca mare lider politic pe Vlăduț Magicianul. Și l-au apucat furiile fix după ce a mai cerut niște parale de laRegizorul filmului Colectiv, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat cu medalia „Meritul Cultural” de către președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, spunând că ar fi „o ipocrizie”: Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României.Ministerul Culturii și nu s-a înțeles la bani cu plătitorul. Ceea ce face gestul lui de așa-zisă frondă, corect în esență, să fie la fel de inadecvat ca apelul bogătașilor din show-biz care semnau petiții disperate pentru sprijinirea artiștilor independenți de pe plajele exotice și din resorturile luxoase construite pe malul oceanului”, scrie Ciutacu pe Facebook.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.