Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean din Slatina. Tatăl unei fetițe acuză medici pentru moartea micuței, la doar două zile după naștere. Copilul era în stare gravă și trebuia transferat la un spital din București, însă medicii au avut nevoie de nouă ore ca să găsească o soluție, timp în care fetița a decedat.

Familia Calcan s-a pregătit cu nerăbdare de nașterea primului lor copil. Joia trecută, în familia lor s-a născut o fetiță perfect sănătoasă. Însă după două zile,medicii i-au înștiințat pe cei doi părinți că fetița lor se simte rău și are nevoie urgentă de oxigen, iar spitalul din Slatina nu dispune de aparatura necesară.

„De la 10 a suportat alteraţia plămânului şi până la ora 3.00 nu au încercat. Tocmai la 3 s-au gândit că trebuie să o ducem la Bucureşti”, afirmă Mihăiţă Calcan, tatăl bebeluşului.

De atunci s-au scurs nouă ore până când medicii au găsit un spital disponibil să o primească pe micuţă şi să-i administreze oxigen. La spitalul din Slatina a sosit o salvare dotată corespunzător care urma s-o transporte la București. A fost însă prea târziu, copilul murise.

„Trebuie precizat că rangul maternităţii noastre ne permite observația pacientului timp de trei zile. Poate o să vă întrebaţi de ce pacientul nu a fost transferat imediat, dar iniţial pacientul a avut o situaţie favorabilă care nu a necesitat transferul. Ulterior sunt consemnate toate demersurile noastre de transfer şi a fost trecut în foaia de observaţie şi nu pot să vă spun de ce nu s-a realizat acest lucru", a declarat Radu Ene, director medical la Spitalul Slatina.

Citeste si:
China a construit un spital COVID în doar 5 zile
China a construit un spital...

Bărbatul susține că soția sa a născut în regim de urgență, prin cezariană. Acesta a depus plângere la Colegiul medicilor, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și la Poliție.

„Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală și au dispus efectuarea necropsiei nou-născutului", susține Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al IPJ Olt

Conducerea spitalului județean Slatina a declanșat propria anchetă în acest caz, menționează digi24.ro.

Citeste si:
Monica Pop, după moartea lui Stanoevici: S-a stins din cauza...
Monica Pop, după moartea lui...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.