Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat luni că prețul gazelor naturale n-ar trebui să crească în perioada următoare. Oficialul guvernamental a afirmat că nici contextul internațional, nici cel intern, generat de liberalizarea pieței, nu ofera motive de temere în acest sens.

„Eu am afirmat anul trecut, înainte de liberalizare că se vor ieftini. Am avut schimburi de replici destul de dure cu furnizorii, care au încercat și atunci să propage ideea că se vor scumpi. Până la urmă am avut dreptate, prețurile la gaze naturale au fost mai mici. În această iarnă plătim prețuri la gaze naturale mai mici ca iarna trecută. În această iarnă este mai ieftin și românii pot să vadă în factură. Nu există motive de scumpire a gazelor naturale” a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Realitatea Plus.

„Inclusiv predicțiile pentru anul viitor sunt că prețurile sunt mai mici decât anii anteriori. Românii au deja oferte mai mici. (…) Nu știu dacă prețul este mai mare decât în alte țări. Nu este mai mare, problema este puterea de cumpărare. Aici da, puterea de cumpărare a românilor este mai mică decât puterea de cumpărare a majorității europenilor” a precizat ministrul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2021 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.