Înalt Prea Sfințitul Teodosie a făcut declarații cu privire la poziția sa față de capania de vaccinare anti-COVID. Acesta susține că preoții nu pot spune nici că sunt de acord, nici că sunt împotriva vaccinului.

ÎPS Teodosie spune că fiecare om are dreptul să decidă dacă vrea sau nu să se vaccineze anti-COVID, asta după ce se consultă cu medicul de familie.

„Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da nici nu. Și cu adevărat este aici competența medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur. Nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați. Doar orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală. Ca să se controleze ia o trimitere la un specialist. De aceea, iată, cum spune Sfântul Pavel: Bine este și așa și invers. De aceea, fiecare este liber să o facă. Nu putem interzice, dar nici nu putem promova, că nu suntem specialiști”, a declarat ÎPS Teodosie.

Acesta a mai spus că rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul, dând exemplul său, care s-a apropiat de foarte mulți oameni în perioada de pandemie, dar fără să se infecteze.

„Sigur că Patriarhia ne-a dat o recomandare. Și este normal să ne dea, că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală. Cel mai mult să știți că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toți oamenii, că asta este menirea mea. N-am luat niciun virus, trebuia să mă îmbolnăvesc de 100 de ori, dar având în fiecare zi sfânta liturghie și împărtășanie, știm că împărtășania combate toți virușii, pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus. Oricine a căutat, nu a găsit. De aceea nu admitem împărtășania cu mai multe lingurițe, pentru că este o blasfemie. Înseamnă să ai necredință dacă faci așa ceva”, a mai spus ÎPS Teodosie, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2021 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.