Primul vultur filipinez născut în captivitate în urmă cu aproape trei decenii a murit, a anunţat vineri Philippine Eagle Foundation.

Vulturul, numit Pagasa sau Speranţă în filipineză, s-a născut pe 15 ianuarie 1992 în cadrul programului de conservare al Philippine Eagle Foundation.

Vulturul filipinez, o pasăre de pradă uriaşă care poate fi văzută doar în patru insule din Filipine, este considerat pe cale de dispariţie de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii.

Există aproximativ 400 de perechi reproducătoare rămase în sălbăticie, în timp ce peste 30 de vulturi filipinezi se află în prezent în grija fundaţiei în oraşul Davao (sud).

Vulturul filipinez este pasărea naţională a ţării. Pagasa, în vârstă de 28 de ani, a murit miercuri din cauza infecţiilor asociate unor boli letale pentru răpitori, a afirmat fundaţia.

„Deşi tratamentul a fost administrat în urmă cu peste o săptămână, starea sa a continuat să se deterioreze şi a murit la ora 20:03 pe 6 ianuarie", a afirmat fundaţia într-un comunicat.

Pagasa s-a născut prin tehnici de inseminare artificială, după 14 ani de cercetare. În 2013, s-a născut singurul urmaş al lui Pagasa, Mabuhay. Şi acesta s-a născut prin tehnici de inseminare artificială.

„Chiar şi după ce s-a retras din reproducere, Pagasa şi-a trăit viaţa ca un simbol al speranţei pentru filipinezi, tineri şi bătrâni, şi a fost o sursă de inspiraţie constantă pentru oamenii care lucrează neobosit pentru a salva pasărea noastră naţională de la dispariţie", a mai spus fundaţia potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.