Primarul Capitalei, Nicușor Dan, afirmă, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că a evitat demolarea unei case mai veche de 100 ani, situată în strada Dionisie Lupu din Capitală. Mai mult, edilul acuză fosta administrație Firea că a emis un ordin de demolare pentru acest imobil chiar în ultimele zile de mandat.

„Casele valoroase ale Bucureștiului trebuie păstrate și valorificate, nu distruse. Am oprit azi demolarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr.39, cu o istorie de peste 100 de ani, ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron. Fosta administrație a emis, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea, o autorizație de demolare a acestui imobil, pe care am reușit să-l salvăm pe ultima sută de metri. Am agreat cu proprietarii să nu demoleze casa. Aceștia au fost de acord să găsim o soluție, astfel încât imobilul valoros să fie păstrat și integrat.”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Ianuarie 2021 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.