Preşedintele AUR George Simion a vorbit, contactat de ziarul Libertatea, despre violenţele din Congresul american.

Acesta a condamnat violenţele, însă a ferit să răspundă dacă Donald Trump are o vinovăţie pentru asta sau nu.

„E regretabil ce s-a întâmplat aseară, violenţa este ultimul refugiu al incompetenţei. Mă îngrijorează că se întâmplă aşa ceva într-o democraţie consolidată precum cea din SUA. Cred că trebuie să muncim serios cu toţii, în toată lumea liberă, pentru ca îndoielile privind corectitudinea scrutinelor electorale să nu mai existe”, afirmă Simion, citat de Libertatea.

În ce priveşte o eventuală responsabilitate a lui Donald Trump, liderul AUR a evitat să dea un răspuns concret.

„Mă interesează mult mai mult ce se întâmpla în aceste zile cu redeschiderea şcolilor, cenzura şi lupta pentru TVR, pădurile României etc.”, a adăugat acesta.

George Simion nu a răspuns nici la o întrebare privind o eventual o fraudă electorală la alegerile din SUA, reclamată de susţinătorii lui Trump.

„Nu deţin informaţii de la nivelul fiecărui stat din America unde s-ar fi întâmplat presupusele fraude, aşa că nu mă pot pronunţa, sunt oameni din SUA abilitaţi cu acest lucru. Problema noastră este că ne dăm cu părerea despre tot, fără să avem expertiză pe probleme”, a conchis liderul AUR.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.