A treia tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 a ajuns în Ungaria, autorităţile de la Budapesta recepţionând marţi dimineaţă un transport de 35.000 de doze.

Un număr de 5.000 de doze de vaccin a fost deja preluat de farmacia centrală a Universităţii Semmelweis, unde va fi vaccinat personalul medical.

Aproximativ 2.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii din Ungaria au fost deja vaccinaţi. Până în prezent, nu au fost raportate reacţii adverse. După trei săptămâni va fi administrat un rapel, pentru a se obţine o protecţie completă anti-COVID-19.

În total, Ungaria va primi 4,4 milioane de doze din vaccinul produs de grupul american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech. Guvernul ungar este în contact şi cu alţi producători şi a comandat peste 17 milioane de doze, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.