Ministrul Muncii, Raluca Turcan, îl acuză pe liderul PSD, Marcel Ciolacu că ”încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind aceleași eterne minciuni despre măsurile adoptate de Guvern”.

”Marcel Ciolacu a intrat cu stângul în 2021. Începutul de an nu i-a adus nici mai multă înțelegere asupra realității din România, nici mai multă empatie față de pensionari. Cu același cinism care a caracterizat întotdeauna politica așa-zis ”socială” a PSD, Marcel Ciolacu încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind aceleași eterne minciuni despre măsurile adoptate de Guvern.

Câteva clarificări îi sunt, în acest context, absolut necesare lui Marcel Ciolacu, căruia îi reamintesc totodată că cea mai mare creștere a punctului de pensie a făcut-o Guvernul PNL, în vreme de criză:

- Cei care ies în pensie acum beneficiază de valoarea punctului de pensie majorată în septembrie 2020, adică 1442 lei și de indicele de corecție de 1,41;

- Orice pensionar în plată care a mai realizat venituri după pensionare sau vine cu documente noi (adeverințe cu sporuri, grupe de muncă, etc.), care nu au fost prezentate inițial la dosarul de pensie, poate solicita o recalculare a pensiei în baza acestor documente, iar termenul legal de soluționare este de 45 de zile de la data depunerii documentației;

Citeste si:
Turcan: „O creştere a pensiilor cu 40% nu putea fi suportată de...
Turcan: „O creştere a...

- 1 septembrie 2021 este data la care pensiile pot intra în plată conform legislației în vigoare, adică Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii.

Alte lucruri importante pe care Marcel Ciolacu trebuie să le afle despre pensiile din România:

- Am făcut deja primele demersuri pentru a reașeza sistemul public de pensii pe baze echitabile, prin modificarea legislației. Există deja o comisie interinstituțională care va veni cu propuneri în acest sens. PSD nu a avut niciodată intenția, în atâția ani la guvernare, să construiască un sistem corect, bazat pe contributivitate;

- Pensiile speciale ale aleșilor locali au fost prorogate;

Citeste si:
Ministrul Energiei răspunde teoriilor lansate de Marcel Ciolacu
Ministrul Energiei răspunde...

- Cine a legiferat pensii speciale în România și le-a apărat cu strășnicie inclusiv cu mâna CCR, nu se mai poate pretinde apărător al intereselor pensionarilor de rând vreodată fără să cadă în ridicol”, scrie Raluca Turcan pe o rețea socială.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.