Ministrul Muncii, Raluca Turcan, îl acuză pe liderul PSD, Marcel Ciolacu că ”încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind aceleași eterne minciuni despre măsurile adoptate de Guvern”.

”Marcel Ciolacu a intrat cu stângul în 2021. Începutul de an nu i-a adus nici mai multă înțelegere asupra realității din România, nici mai multă empatie față de pensionari. Cu același cinism care a caracterizat întotdeauna politica așa-zis ”socială” a PSD, Marcel Ciolacu încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind aceleași eterne minciuni despre măsurile adoptate de Guvern.

Câteva clarificări îi sunt, în acest context, absolut necesare lui Marcel Ciolacu, căruia îi reamintesc totodată că cea mai mare creștere a punctului de pensie a făcut-o Guvernul PNL, în vreme de criză:

- Cei care ies în pensie acum beneficiază de valoarea punctului de pensie majorată în septembrie 2020, adică 1442 lei și de indicele de corecție de 1,41;

- Orice pensionar în plată care a mai realizat venituri după pensionare sau vine cu documente noi (adeverințe cu sporuri, grupe de muncă, etc.), care nu au fost prezentate inițial la dosarul de pensie, poate solicita o recalculare a pensiei în baza acestor documente, iar termenul legal de soluționare este de 45 de zile de la data depunerii documentației;

- 1 septembrie 2021 este data la care pensiile pot intra în plată conform legislației în vigoare, adică Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii.

Alte lucruri importante pe care Marcel Ciolacu trebuie să le afle despre pensiile din România:

- Am făcut deja primele demersuri pentru a reașeza sistemul public de pensii pe baze echitabile, prin modificarea legislației. Există deja o comisie interinstituțională care va veni cu propuneri în acest sens. PSD nu a avut niciodată intenția, în atâția ani la guvernare, să construiască un sistem corect, bazat pe contributivitate;

- Pensiile speciale ale aleșilor locali au fost prorogate;

- Cine a legiferat pensii speciale în România și le-a apărat cu strășnicie inclusiv cu mâna CCR, nu se mai poate pretinde apărător al intereselor pensionarilor de rând vreodată fără să cadă în ridicol”, scrie Raluca Turcan pe o rețea socială.

Citeste si:
Cum a reacționat Marcel Ciolacu după ce a fost huiduit la Iași, de...
Cum a reacționat Marcel...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.