Colonel medic dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare şi medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila", s-a vaccinat marţi împotriva Covid-19. El a afirmat că „știința a triumfat”, subliniind că vaccinarea ne va duce la normalitate.

„Iată, astăzi, știința a triumfat, știința este alături de noi, știința este alături de oameni și ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor apariția într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplinește toate standardele de siguranță și de eficacitate. Sunt onorat și în același timp sunt mândru pentru că împreună cu colegii mei ne ocupăm de organizarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel național. (...) În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin, pentru că vaccinarea reprezintă măsura corectă, medicală, sigură, eficientă și rapidă prin care noi putem să revenim la normalitate. A fost o perioadă foarte lungă în care am asistat neputincioşi la derularea evenimentelor negative. Este timpul să limităm pierderile de vieţi, tragediile familiale, tot ce ne-a afectat. Suntem mişcaţi de oboseală, ezitare, neîncredere. Toate sentimentele sunt fireşti. Dar doar împreună putem risipi virusul neîncrederii. Trebuie să avem încredere în sistemul medical, în progresul ştiinţific, şi doar împreună putem ieşi din această pandemie şi putem reveni la o viaţă cât se poate de normală”, a spus Valeriu Gheorghiță, după ce s-a vaccinat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.