Peste 5.200 de pompieri s-au aflat zilnic la datorie, în minivacanţa de Revelion, pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor şi au intervenit la 3.712 de situaţii de urgenţă.

„Pompierii au intervenit pentru stingerea a 164 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat prim ajutor unui număr de 3.141 de persoane. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 13 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, patru persoane şi-au pierdut viaţa, în judeţele Călăraşi, Gorj, Hunedoara şi Olt", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Pompierii militari rămân mobilizaţi 24 de ore din 24 pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Potrivit sursei citate, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional şi vor fi dispuse măsuri imediate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor specializat persoanelor aflate în dificultate, menționează Agerpres.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.