Peste 5.200 de pompieri s-au aflat zilnic la datorie, în minivacanţa de Revelion, pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor şi au intervenit la 3.712 de situaţii de urgenţă.

„Pompierii au intervenit pentru stingerea a 164 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat prim ajutor unui număr de 3.141 de persoane. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 13 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, patru persoane şi-au pierdut viaţa, în judeţele Călăraşi, Gorj, Hunedoara şi Olt", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Pompierii militari rămân mobilizaţi 24 de ore din 24 pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Potrivit sursei citate, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional şi vor fi dispuse măsuri imediate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor specializat persoanelor aflate în dificultate, menționează Agerpres.

Citeste si:
Dan Negru: „Când am plecat din TVR și mi-am anunțat șefii, toți...
Dan Negru, după scandalul din...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.