Organizația Patronală HORA cere Guvernului, printr-o scrisoare transmisă sâmbătă, redeschiderea de urgență a restaurantelor la interior.

„Având în vedere pierderile înregistrate de acest sector și riscul de faliment ce amenință mai bine de jumătate dintre operatorii din domeniu, solicităm în regim de urgență următoarele măsuri:

1. Redeschiderea urgentă a restaurantelor la interior, cu implementarea măsurilor de siguranță sanitara.
2. Scoaterea restaurantelor de sub incidența procentului de 3/1000 de pe lista activităților cu risc de răspândire a COVID-19 și, astfel, permiterea funcționării fără sincope, cu un set de măsuri agreate în prealabil cu reprezentanții industriei și respectate de către toți operatorii”.

Reprezentanții industriei ospitalității din România consideră că redeschiderea teraselor, la 1 iunie 2020, nu a crescut numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus, acesta fiind unul dintre argumentele pentru care susțin și redeschiderea restaurantelor la interior:

„Luând în considerare faptul că redeschiderea teraselor la 01.06.2020 nu a atras o creștere a numărului de persoane infectate, putem concluziona că redeschiderea completă a restaurantelor se poate face in siguranță, în unitățile în care se respectă reglementările. În lipsa unor reglementări clare, restaurantele au întâmpinat dificultăți iar incapacitatea autorității centrale și locale de a urmări respectarea regulilor a dus la suprareglementări și controale abuzive, multe dintre ele fără a avea legătură cu situația pandemică în care ne aflăm”, se mai arată în scrisoarea Organizației Patronale.

Citeste si:
Piedone nu tipărește scrisoarea primarului pentru a economisi 300...
Piedone nu tipărește...

Reprezentanții HORA mai solicită Guvernului o întâlnire în regim de urgență, „în vederea unui dialog care să clarifice toate aspectele menționate”, precizează g4media.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.