Expertul în sănătate publică, Ioana Stăncel, a declarat că deși majoritatea profesorilor nu vor să se imunizeze, vaccinarea i-ar feri de infectarea cu virusul Covid-19 și cursurile față în față ar putea fi reluate.

Decizia privind deschiderea şcolilor este o decizie complexă, care ia în considerare toate evenimentele epidemiologice, nu numai cele de imunitate. Pentru că dacă vaccinăm profesorii - dacă doresc să se vaccineze, pentru că am văzut unele studii care spun că mai mult de jumătate, 60 la sută, refuză vaccinarea - , dacă nu putem să-i vaccinăm pe toţi, pentru că este un act voluntar, cu consimţământul fiecărui individ, şi dacă observăm că apar mutaţii, apar tulpini care au o tropicitate pentru copii, pentru vârstele mici, copiii nefiind persoane vaccinabile, riscul foarte mare este să existe epidemii în rândul copiilor sau în rândul copiilor care transmit acasă”, a declarat Ioana Stăncel.

Expertul în sănătate publica a mai spus că printr-o campanie reală de informare cu privire la beneficiile vaccinării, cadrele didactice ar putea opta, în cele din urmă, să se vaccineze.

Probabil că vor vedea şi situaţiile efectelor secundare, care, apar în număr mult mai mic şi cu o ravitate foarte mică în aşa fel, încât să aibă mai mare încredere să se vaccineze şi să îşi dea seama că este un beneficiu, nu un risc pentru dânşii”, a mai explicat expertul în sănătate publică, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2021 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.