Cu toate că organizarea slujbelor cu participarea credincioșilor, după ora 23:00, a fost interzisă, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, nu a ținut cont de restricții și a ținut slujba de Anul Nou, alături de zeci de oameni înghesuiți în biserică.

Pe lângă faptul că ÎPS Teodosie a încălcat restricțiile impuse de carantina instituită în municipiul Constanța, și faptul că după ora 23 există și interdicție de circulație, acesta a încălcat și recomandările Patriarhiei de a nu se organiza slujbă în Constanța după ora 23:00.

În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Arhiepiscopul Tomisului susține că bisericile nu ar trebui să se închidă, indiferent de bolile care apar în lume. Mai mult decât atât, acesta spune că, având contact cu atâtea persoane, el ar fi trebuit să se infecteze primul, lucru care nu s-a întâmplat.

Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a spus ÎPS Teodosie.

Majoritatea credincioșilor prezenți la slujbă au purtat masca de protecție, în schimb nu au respectat distanțarea socială.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a declarat ÎPS Teodosie, la finalul ceremoniei religioase, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:
5 intenții de Anul Nou pentru sănătatea ta emoțională
5 intenții de Anul Nou pentru...

Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.