Joi, 31 decembrie 2020, toți oamenii sărbătoresc Revelionul sau trecerea în noul an. Anul acesta este unul special, având în vedere că ne confruntăm cu restricții la nivel global. 2020 este anul pandemiei, iar Revelionul va fi petrecut în confortul casei. Iată cum vor sărbători Anul Nou oamenii din diferite colțuri ale lumii.

Anul 2020 a ajuns la final și a fost o provocare la nivel global. Lumea întreagă s-a confruntat cu epidemia de coronavirus. Bilanțul zilei a fost breaking news-ul zilei, peste tot în lume în acest an.

Restricțiile ne-au dat peste cap planurile de vacanță, rutina și obiceiurile. Sărbătorile au fost diferite în 2020, iar timpul petrecut cu prietenii la terasă s-a mutat în videocall-uri. Decembrie 2020 a venit cu veștile bune: vaccinurile anti-COVID. Ce ne va aduce 2021 rămâne de văzut, dar sperăm la ce este mai bine.

Azi ne rămâne să vedem cum trec țările în noul an 2021 și cum petrec de Revelion. Locuitorii din Insula Crăciunului, Kiribati, sunt primii care vor intra în anul 2021. Este prima suprafaţă de uscat locuită care serbează noul an, la 12:00, ora României. Următorii care vor intra în 2021 vor fi cei din Noua Zeelandă, urmaţi de cei din Australia, Japonia şi Coreea de Sud.

Organizatorii de petreceri din întreaga lume au fost nevoiţi să ia decizii dure în legătură cu sărbătorile lor de Revelion în 2020. Mulţi au abandonat gândul de petrecere, dar câţiva merg înainte. Principalul foc de artificii din Taipei va continua cu măşti obligatorii pentru participanţi.

În New York are loc pe 31 decembrie o mare petrecere virtuală cu cei mai cunsocuţi artişti. În Berlin, unde nu au loc sărbători din cauza restricţiilor provocate de coronavirus, se va aştepta o fotografie live a peisajului urban la miezul nopţii.

În Dubai va avea loc un spectacol de artificii şi laser la Burj Khalifa. Petrecerea tradiţională de pe Freemont din centrul oraşului Vegas nu va fi la fel ca în anii anteriori, dar se va întâmpla într-un cadru mai restrâns.

În Australia oficialii au interzis oamenilor să se adune lângă podul Sydney Harbour pentru a urmări focul de artificii de Revelion 2020.

Citeste si:
Crăciunul românilor în numere
Crăciunul românilor în numere

Celebrul eveniment anual, care atrage în mod normal aproximativ un milion de oameni în portul oraşului, poate fi urmărit în direct doar de cei care locuiesc în zonă şi de oaspeţii lor

Organizatorii de petreceri din întreaga lume au fost nevoiţi să ia decizii dure în legătură cu sărbătorile lor. Mulţi i-au abandonat, dar câţiva împing înainte.

Afişajul emblematic al naţiunii insulare asiatice în umbra staţiunii Marina Bay nu se va întâmpla anul acesta, dar locuitorii din Singapore le pot prinde în alte 11 locaţii mai mici, transmis direct online

Principalul foc de artificii din Taipei va continua – cu măşti obligatorii pentru participanţi. Pentru prima dată în istoria sa, evenimentul emblematic Hogmanay al Scoţiei se mută online – unde va fi condus de actorul David Tennant. Petrecerea tradiţională de pe Freemont din centrul oraşului Vegas nu va fi la fel ca în anii anteriori, dar va fi totuși organizată, precizează alephnews.ro.

Citeste si:
Smiley și Gina Pistol, pregătiri pentru sărbătorile de iarnă:...
Smiley și Gina Pistol,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Decembrie 2020 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.