Metrorex şi STB au anunţat un program special pentru noaptea de revelion 2021. Totuşi în noapte dintre ani măsura de carantină pe timpul nopţii rămâne valabilă astfel circulaţia între 23:00 şi 5:00 este interzisă cu excepţia unor situaţii.

Garniturile de metrou vor circula în noaptea de 31 decembrie 2020 / 1 ianuarie 2021. Trenurile de metrou vor circula între orele 00:00 – 1:00 la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 pâna la ora 5:00 la un interval de 20 minute. În 1 şi 2 ianuarie 2020, pe toate magistralele de metrou, trenurile vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale.

În plus, este posibil ca Metrorex să introducă garnituri suplimentare în funcţie de fluxul de călători.

În zilele de 3, 4 ianuarie 2021, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) la un interval de 7 minute. Pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) se va circula la un interval de 4 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu), trenurile vor circula la un interval de circa 11 minute.

În noaptea de Revelion 2021, STB va asigura transportul public pe liniile de tramvai 1, 10 şi 41. Prin urmare, tramvaiele liniei 41 vor circula la intervale de 30 de minute, iar cele ale liniilor 1 şi 10, la 40 de minute. Călătorii vor putea să utilizeze autobuzele tuturor liniilor de noapte. În data de 01.01.2021 şi 02.01.2021, liniile de transport public vor funcţiona conform programului unei zile de duminică. Linia de troleibuz 66 va reveni la traseul de bază începând cu data de 01.01.2021, ca urmare a creării condiţiilor de circulaţie a troleibuzelor pe Şos. Colentina.

Astfel, troleibuzele liniei 66 vor circula între terminalele „Spitalul Fundeni” şi „Vasile Pârvan”, pe traseul următor: Şos. Sportului, Şos. Colentina, Calea Moşilor, Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei, Str. Constantin Noica, Calea Plevnei, Str. Vasile Pârvan.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Pe tronsonul cuprins între Str. Doamna Ghica şi staţia “Cremeniţa”, pe sensul de mers spre terminalul “Spitalul Fundeni”, troleibuzele liniei 66 vor efectua opriri înaintea intersecţiei cu Str. Doamna Ghica, în staţia “Doamna Ghica” (comună cu cea a liniilor 143, 182, R409, 682, N101, 108 şi N125), având în vedere menţinerea restricţiilor pe prima bandă de circulaţie de pe Şos. Colentina.

De la aceeaşi dată, linia navetă 667 va fi desfiinţată, potrivit comunicatului publicat de Societatea de Transport Bucureşti. Măsura carantinei de noapte rămâne valabilă şi în noapte dintre ani astfel:

Se interzice circulaţie în toate localităţile, pentru toate persoanele, în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu următoarele excepţii motivate de:

Citeste si:
Crăciunul românilor în numere
Crăciunul românilor în numere

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Citeste si:
Pasajul Oltenița, peste centura București, a fost deschis circulației
Pasajul Oltenița, peste...

Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Decembrie 2020 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.