Sărbătorile în acest an sunt interzise în spaţii închise sau deschise, publice și private. Polițistul nu are competență în interiorul caselor private pentru a face percheziții de câte persoane se află în încăpere. Organele de poliție pot amenda petrecăreții doar pentru tulburarea liniștii publice.

Te întrebi poate dacă îți pot invita prietenii acasă de revelion? În legea stării de alertă sunt interzise reuniunile de Revelion, dar restricțiile nu pot fi aplicate.

Asta pentru că polițistul nu are nicio autoritate în casa ta, dar te poate sancționa pentru că dai muzica mai tare. Ca multe alte legi, este un text vag, așa că nici Poliția nu știe care sunt limitele legale. Și, implicit, nu prea
are o bază pe care să vă dea amendă că v-ați strâns prea mulți.

Ce riscă românii care organizează petreceri acasă de Revelion

Poliția nu poate afla dacă fiecare cetățean în parte respectă restricțiile privind organizarea petrecerilor de Revelion, deoarece nu are niciun control în privința locuințelor. Cel mult, persoanele care încalcă legea pot fi amendate doar pentru tulburarea liniștii publice, iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă vecinii reclamă că muzica este dată la maximum.

Retail jobs

Mai mult decât atât, legea nu specifică exact nici care este numărul indicat pentru o reuniune de familie, întreaga prevedere fiind incertă.

Polițiștii spun că am putea vorbi de o „lacună legislativă”, pentru că nu au pârghiile necesare pentru a afla sau nu dacă este respectată această interdicție. De altfel, ei nu au niciun control în locuință, dacă nu este vorba de nicio infracțiune, menționează alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.