Sărbătorile în acest an sunt interzise în spaţii închise sau deschise, publice și private. Polițistul nu are competență în interiorul caselor private pentru a face percheziții de câte persoane se află în încăpere. Organele de poliție pot amenda petrecăreții doar pentru tulburarea liniștii publice.

Te întrebi poate dacă îți pot invita prietenii acasă de revelion? În legea stării de alertă sunt interzise reuniunile de Revelion, dar restricțiile nu pot fi aplicate.

Asta pentru că polițistul nu are nicio autoritate în casa ta, dar te poate sancționa pentru că dai muzica mai tare. Ca multe alte legi, este un text vag, așa că nici Poliția nu știe care sunt limitele legale. Și, implicit, nu prea
are o bază pe care să vă dea amendă că v-ați strâns prea mulți.

Ce riscă românii care organizează petreceri acasă de Revelion

Poliția nu poate afla dacă fiecare cetățean în parte respectă restricțiile privind organizarea petrecerilor de Revelion, deoarece nu are niciun control în privința locuințelor. Cel mult, persoanele care încalcă legea pot fi amendate doar pentru tulburarea liniștii publice, iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă vecinii reclamă că muzica este dată la maximum.

Mai mult decât atât, legea nu specifică exact nici care este numărul indicat pentru o reuniune de familie, întreaga prevedere fiind incertă.

Citeste si:
Carnavalul de la Rio, anulat în 2021 din cauza pandemiei de COVID-19
Carnavalul de la Rio, anulat...

Polițiștii spun că am putea vorbi de o „lacună legislativă”, pentru că nu au pârghiile necesare pentru a afla sau nu dacă este respectată această interdicție. De altfel, ei nu au niciun control în locuință, dacă nu este vorba de nicio infracțiune, menționează alephnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.