Şeful campaniei de vaccinare în masă a populaţiei, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, detaliază reacţiile adverse pe care le pot întâlni unii oameni urmare administrării vaccinului anti-coronavirus recent ajuns în România.

„Sunt reacții adverse locale. Durere la locul de administrare, roșeață, tumefacție. Se mai poate înregistra ușoară febra, dureri articulare sau musculare.

Ca reacții majore au fost dureri majore dar s-au înregistrat doar la persoane cu istoric alergic precum alergii anafilactice", a declarat acesta.

Legat de decizia privind vaccinarea a oamenilor Gheorghiţă spune că „oamenii pot decide in cunoştinţă de cauza ce vor sa facă".

„Se estimează pe baza datelor medicale că răspunsul imun va fi de o durata mai mare.

La acest moment datele sunt dinamice. Ne adaptam la toate datele științifice. In anglia s-a ajuns la 1 milion de persoane vaccinate fără a exista efecte adverse majore. Privind timpul de lucru imun datele sunt in dinamica.

Fiecare etapa din strategia de vaccinare are obiectivele ei. Prima etapa privește protecția sănătății personalului medical. pentru ca ei lucrează. In a doua etapa, când vor fi vaccinați general, se va diminua impactul virusului, nu va exista cazuistica dramatică si nici decese așa multe”, mai spus medicul militar.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Decembrie 2020 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.