Slujbele din zilele de Crăciun se vor desfășura în condiții stricte, anunță reprezentanții Bisericii. Vor fi mai scurte decât în alți ani, iar credincioșii care prind un loc înăuntru, vor sta la distanță și vor purta mască.

În bisericile catolice, liturghiile solemne pentru Nașterea Domnului au avut loc joi seară. Și au început mai devreme, pentru că oamenii să poată ajunge acasă înainte de ora 23.

Regulile de distanţare fizică şi purtatul măştii vor fi sfinte în biserici, la slujbele de Crăciun. Enoriaşii vor avea voie în interior în număr limitat, calculat în funcţie de spaţiu. Toate suprafeţele pe care le ating vor fi dezinfectate constant.

Intrarea în lăcaşul de cult se face după principiul “primul venit”. Unele biserici vor avea la uşă un reprezentant care se va asigura că numărul credincioşilor din interior nu va fi mai mare decât trebuie. Totuşi, cei care nu prind un loc vor putea urmări slujba din curtea bisericii sau pe internet. De altfel, aceasta din urmă este şi recomandarea Comisiei Europene.

Unele biserici nu au renunţat la cor, pentru micile concerte de colinde, menționează stirileprotv.ro.

Citeste si:
Regina Elisabeta și-a încurajat compatrioții în mesajul tradițional...
VIDEO Regina Elisabeta a II-a...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.