Ilfov e singurul județ cu o incidență mai mare de 6 la mie. La Gorj se fac 4.200 de teste într-o lună. 26 de județe sunt în scenariul galben – incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mie.

Scade incidența cazurilor de COVID-19 în mai multe județe. Era și timpul, dacă stai să te gândești la măsurile din ultima perioadă. Au rămas 8 județe in scenariul roșu, cu rata de infectare de peste 3 la mie.

Unde a scăzut numărul de cazuri

În Covasna, Gorj, Harghita, Neamţ, Olt, Sălaj, Suceava și Vrancea, incidenţa este sub 1,5 cazuri la mie. Cel mai bine stau Harghita, cu o incidenţă de 0,65, şi Gorj, cu 0,74. Asta înseamnă că restaurantele pot funcţiona la 50% din capacitate şi la interior.

La fel şi sălile de teatru sau cele de cinema. O explicație însă pentru numarul mic de cazuri ar fi numarul de teste făcute.

La Gorj, spre exemplu, se fac 4.200 de teste într-o lună. Nici în Dolj situaţia nu diferă cu mult. Capacitatea de testare este de doar 370 teste pe zi, în condiţiile în care în tot judeţul locuiesc 680.000 de locuitori.

Citeste si:
Ludovic Orban, despre campania de vaccinare: „E loc de mai bine”
Ludovic Orban, despre...

Sunt 26 de județe în scenariul galben cu o incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mie, iar În scenariul roșu sunt 8 județe: Brăila, Brașov, București (5,59), Cluj, Constanța, Ialomița, Ilfov și Timiș, informează alephnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.