Premierul interimar a declarat că vor fi vaccinate primele 4.500 de persoane, cadre medicale din spitalele Covid-19.

Vaccinarea anti-Covid-19 va începe pe 27 decembrie, cu primele 4.500 de cadre medicale care s-au înscris pe listă, spune premierul interimar Nicolae Ciucă.

„Ne-am dus în asemenea detaliu, încât ştim inclusiv maşina şi numele şoferului care transportă aceste vaccinuri”, explică Nicolae Ciucă, citat de Digi 24.

În România sunt organizate 995 de centre de vaccinare şi 81 în plus la nivelul MApN.

„Sunt stabilite cerinţele şi condiţiile pentru fiecare centru în parte, este asigurat personalul de vaccinare, este asigurat personalul de supraveghere, tot ceea ce avem nevoie”, a mai spus premierul interimar.

Primele 10.000 de doze de vaccin vor ajunge pe 26 decembrie în România. Vor fi folosite 4.500 de doze, alte 4.500 păstrându-se pentru rapel, la 21 de zile.

„Nu am întâlnit medic cu care să discutăm omeneşte care să fi zis că nu se vaccinează. (...) Sigur, am avut discuţii, ne-am întâlnit cu reprezentantul asociaţiei medicilor de familie care avea şi nişte informaţii că ar fi câţiva medici care nu ar vrea sau că aşteaptă să fie convinşi. Şi mi se pare normal pentru că medicii faţă de oricare dintre noi au bagajul de cunoştinţe şi pot să conştientizeze mai bine decât noi ce înseamnă acest vaccin”, a mai spus Nicolae Ciucă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Decembrie 2020 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.