Șeful DSU, Raed Arafat, spune că persoanele care nu poartă mască din motive medicale ar fi într-o situație atât de serioasă încât să nu ar putea îndeplini multe activități.

Arafat amintește că persoanele care sunt scutite de la portul măștii de protecție sau refuză să o folosească își pot exercita activitatea exclusiv online: „În momentul în care n-ai posibilitatea să porți masca sau nu vrei, participi online, există tehnologie modernă, să nu fii fizic la fața locului”.

„Noi avem și la purtarea centurii de siguranță și la mască, avem undeva că, dacă din motive medicale n-o poți purta, dar aici trebuie motive medicale reale, trebuie să fie ceva foarte serios, care după asta te întrebi dacă persoana respectivă mai poate să-și exercite funcțiile”, a spus Arafat la Digi24.

De asemenea, șeful DSU afirmă faptul că cei care se află lângă astfel de persoane, care nu poartă mască din diferite motive, au tot dreptul să părăsească incinta.

„Orice persoană care se află în prejma unei persoane care nu vrea să poarte masca are dreptul să se ridice și să plece, pentru că poate consideră că viața îi e pusă în pericol, pentru că nu știm dacă persoana respectivă este infectată sau nu”, a adăugat el.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Decembrie 2020 - 07 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.