Unul dintre noii deputații aleși a fost testat pozitiv la coronavirus. Acesta ar fi intrat în contact cu alți colegi din Parlament, însă măsurile de protecție ar fi fost respectate.

Deputatul ales al minorității elene în România, Gabriel Dragoș Zisopol, a fost confirmat cu COVID-19. Informația a fost confirmată de liderul grupului, Varujan Pambuccian.

Noul deputat a intrat în contact cu colegii săi din grupul parlamentar al minorităților naționale. Acesta s-a întâlnit și cu liderul PNL, Ludovic Orban, dar și cu copreședintele USR PLUS, Dan Barna. La întâlnire s-au purtat însă măști de protecție și s-a păstrat distanțarea fizică impusă de măsurile sanitare în vigoare în această perioadă. În pofida optimismului afişat de liderul PNL Ludovic Orban, negociatorii formaţiunilor implicate în realizarea unei majorităţi guvernamentale nu au mai anunţat, duminică, niciun rezultat.

Probabil, pentru că înţelegerea între părţi este încă departe. Astfel, semnarea acordului între formaţiuni, care era aşteptată sa se producă duminică seara, se amână. Noul orizont de timp în care s-ar putea semna acordul PNL - USR PLUS - UDMR este luni seară. Surse politice spun că sunt puncte în divergenţă la Justiţie, puncte care trebuie negociate la nivel politic de către cei patru lideri ai de partide. Nici capitolul referitor la legislaţia electorală nu a fost închis.

Este vorba de alegerea primarilor în două tururi, respinsă de UDMR. Anterior discuţiilor prelungite până duminică seara, preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat:

„Am făcut progrese foarte importante în negocieri. Veți afla în această seară rezultatele. Când vom finaliza discuțiile, fie în această seară, fie mâine, vom prezenta programul de guvernare", a spus Orban.

El a admis că există nemulțumiți în urma negocierilor, dar a precizat că liderii formaţiunilor sunt hotărâţi să finalizeze negocierile. Referitor la posibilitatea ca la votul pentru șefia Camerei Deputaților să nu întrunească numărul de voturi necesar, Orban a spus că are încredere că toți parlamentarii PNL, USR PLUS și UDMR vor respecta înțelegerile încheiate, informează antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Decembrie 2020 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.