Valeriu Gheorghiță, medic militar și coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea contra Covid-19, a anunțat când se vor putea întoarce elevii la școală, în sălile de clasă.

Am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie, când începem a treia etapă de vaccinare. Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării împotriva COVID-19 în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populaţiei vulnerabile şi cea a categoriilor de persoane care deservesc activităţi esenţiale”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță la un post de televiziune.

Valeriu Gheorghiță a explicat că revenirea la scenariul verde al pandemiei, în ceea ce privește instituțiile de învățământ, se va putea face abia după vaccinarea cadrelor didactice şi persoanelor din categoriile vulnerabile, adică pe la finalul lunii martie - începutul lunii aprilie.

Medicul a ținut să precizeze faptul că riscul infectării nu este în școli, ci în mijloacele de transport în comun.

În momentul de față știm că a fost autorizat un vaccin care este indicat la grupa de vârstă peste 16 ani. (...) Problema copiilor nu e legată în primul rând de posibilitatea evoluției severe a bolii ci că pot transmite mai departe. Daca dascalii, cadrele didactice se vor vaccina, cu siguranță nu vor mai exista probleme epidemiologice, nu vom mai avea cazuri grave care ajung la spital. (...) Activitatea de la școală, cel puțin pentru copiii mici, este foarte bine organizată, riscul de expunere în timpul orelor e foarte mic, riscul e mai degrabă acasă și în celelalte activități”, a mai explicat medicul Valeriu Gheorghiță.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Decembrie 2020 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.