Guvernul vrea să înceapă din ianuarie 2021 o nouă campanie de informare publică, prin care va aloca direct presei bugete pentru a promova vaccinarea, a anunțat miercuri seară premierul interimar, Nicolae Ciucă, într-o întâlnire cu ziariștii la guvern. Campania e similară cu cea derulată în acest an, când sute de tv-uri, radiouri, ziare și site-uri au primit bani de la guvern pentru a promova anunțurile oficiale legate de pandemia de Covid.

Noua campanie de informare va dura șase luni, a spus vicepremierul Raluca Turcan. Întrebată care e bugetul alocat campaniei, Turcan a spus că e similar cu cel din campania precedentă, în care s-au cheltuit până acum 40 de milioane de lei din cei 200 de milioane alocați.

Pentru a demara noua campanie de alocare a banilor pentru presă e nevoie de o ordonanță de urgență, care va putea fi adoptată doar după învestirea unui noi guvern cu puteri depline.

G4Media.ro a refuzat să se înscrie în campania de informare și nu a solicitat publicitate guvernamentală. La fel au procedat instituții media precum RFI România, Recorder, Rise Project, Newsweek.

În prima campanie, marii moguli de presă au luat partea leului din banii contribuabililor. Sume uriașe au fost alocate de Guvernul Orban către presa controlată de Voiculescu, Ghiță, Radu Budeanu, Dan Andronic și Bogdan Chireac, exclusiv pe criteriul audienței.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Decembrie 2020 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.