Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în noaptea de revelion, prin permiterea circulației până la ora 1:00, existând cereri din partea HoReCa în acest sens.

„Eu ştiu că nu avem intenţia, la acest moment, să modificăm regulile şi nu ştiu de o discuţie de a modifica regulile, la acest moment, şi este logic. Pentru că eu înţeleg HoReCa că vrea până la ora 1.00, dar este exact situaţia care o să facă oamenii să meargă la petreceri şi peste tot, la lucruri care sunt greu de controlat şi să se infecteze. Deci eu înţeleg HoReCa, situaţia lor financiară, dar în acelaşi timp ei trebuie să înţeleagă că astfel de recomandare poate că nu este foarte bună pentru populaţia care va merge în astfel de locaţii. Deci eu, din ce pot să vă spun la acest moment, regulile care au fost aprobate, ele rămân”, a susţinut Arafat, la Digi 24.

De asemenea, Arafat a precizat că nici nu vor fi impuse reguli mai dure decât cele care sunt deja în în vigoare: „Nu avem intenţia să înăsprim regulile, dar nu avem intenţia să relaxăm regulile. Cam aşa se pune problema”.

Acesta a menţionat că în noaptea dintre ani nu vor fi petreceri sau concerte: „Ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor, unii sunt convins că vor coborî în faţa blocului, dar va trebui să fie cu masca, pentru că asta este regula în spaţiul public. Dar nu petreceri şi nu concerte şi aşa mai departe. Acest lucru se ştie că nu va fi posibil”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Decembrie 2020 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.