Fostul premier Dacian Cioloș critică dur programul național de reziliență, după ce acesta a fost atacat și de UE, care consideră că guvernul nu a venit cu măsuri concrete pentru care să fie alocați bani.

„Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care ar trebui să aducă României câteva zeci de miliarde de euro pentru relansarea economiei și pentru a finanța reforme în sănătate și în educație, de exemplu, nu poate fi un nou PNDL, ci trebuie să conțină reforme structurale.

Să putem finanța, în ciuda deficitului bugetar la care am ajuns în urma crizei provocate de PSD și a crizei pandemice, investiții, să susținem digitalizarea și, astfel, debirocratizarea administrației publice.

Pentru a trece de la logica „absorbției cantitative de fonduri UE“ la o logică de utilizare eficientă a banului public, noi credem că este nevoie de reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene, pentru a facilita absorbția fondurilor europene și pentru a reduce birocrația asociată cu proiectele care implică bani de la Uniunea Europeană.”, a scris Cioloș pe Facebook.

De asemenea, acesta susține că trebuie inițiate discuții imediate în ceea ce privește programul de guvernare.

Citeste si:
Pfizer a redus livrările de vaccinuri pentru anumite state membre...
Pfizer a redus livrările de...

„Comisia Europeană a criticat planul trimis de Guvernul Orban pentru atragerea celor 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, susținând că PNRR nu prevede nicio reformă serioasă în domenii precum digitalizarea, protecția mediului, sustenabilitatea economică, educația.

Este un motiv în plus să încheiem cât mai repede saga asta cu împărțirea de funcții și să discutăm serios programul de guvernare și cum finanțăm măsurile și angajamentele prevăzute acolo", scrie Dacian Cioloș pe Facebook.

Citeste si:
Cioloș vrea o dezbatere de urgență a cazului Navalnîi în...
Cioloș solicită o dezbatere...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.