Deputatul USR Iulian Bulai a relansat marţi ideea demolării zidului de beton care înconjoară clădirea Palatului Parlamentului, o iniţiativă care în ultimii zece ani s-a lovit de problema asigurării securităţii clădirii şi a fondurilor necesare reamenajării,

„În curând vom conduce Parlamentul României. E o chestiune de zile. Nu de persoane. Printre primele lucruri pe care va trebui să le facem este să eliminăm acest zid. Acest zid trebuie eliminat pentru că acest spaţiu şi această instituţie trebuie redate poporului. Nu demnitarilor ţanţoşi cu bolide de lux. Ca să îşi asume această instituţie, românii trebuie să fie mult mai aproape de decidenţii politici.

Acest zid trebuie să dispară. Trebuie să facem aici un parc uriaş unde românii să vină la picnic şi unde să vorbească direct cu parlamentarii. Aşa cum este peste tot în lumea civilizată. Dispariţia acestui zid nenecesar va fi un pas determinant în a lăsa în spate trecutul comunist, cu toate metehnele lui si elimina distantarea incorectă între politicieni si cetăţeni. Abia aştept să construim aici cel mai mare parc urban din ţară: Uranus-Parlament”, susține Iulian Bulai.

Clasa politică a dezbătut ideea demolării zidului de beton din jurul Parlamentului şi tranformarea peluzei într-o zonă de relaxare şi punct de atracţie turistică încă din 2007. Principalele obstacole au fost însă problema securităţii clădirii Parlamentului şi cea a fondurilor necesare demolării şi reamenajării spaţiului.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a propus în 2015 candidaţilor la Primăria Generală a Capitalei să susţină dărâmarea zidului.

Citeste si:
VIDEO Dan Barna, huiduit de protestarii Cartel Alfa
VIDEO Dan Barna, huiduit de...

„Există acolo, în jurul Palatului Parlamentului şi Catedralei Mântuirii Neamului, posibilitatea de a planta mii de copaci. Acest mare parc se va continua prin grădini similare în Parcul Izvor, care este insuficient fructificat, şi în aria neîngrijită din jurul Casei Academiei. Acest lucru va asigura o veritabilă axă verde în Bucureşti, pentru că Parcul Carol şi Parcul Tineretului se află în apropiere”, spune Raeţchi.

În 2017 Uniunea Salvaţi România a lansat proiectul Parcul Uranus prin care „să transforme spaţiul închis şi totalitar din jurul Palatului Parlamentului într-unul deschis şi democratic”.

În 2018 vicepremierul Paul Stănescu spunea : „Mi se pare chiar o idee minunată ca la Casa Poporului să avem o coloană a infinitului, cred că ar trebui să dispară gardurile, ar trebui să dispară multe lucruri de acolo, cred că într-un complex putem să avem un simbol care să ne reprezinte”, potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Consilier USR, atac la adresa lui Costel Alexe, după acuzațiile DNA
Consilier USR, despre...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.