Florin Cîţu revine cu mesajul creșterii economice „peste așteptări” în 2021. „Dovada clară” în acest sens este trecerea secotului industrie pe plus după 19 luni de recesiune, spune ministrul Finanțelor, care atenționează că este nevoie în continuare de un program de guvernare care să încurajeze invetițiile în perioada următoare.

„Sectorul industrie a trecut pe PLUS după 19 luni!

În octombrie 2020 dinamica sectorului industrial a devenit pozitivă. Acest sector a fost aruncat în recesiune în aprilie 2019. Revenirea sectorului industrial reprezintă dovada clară că în 2021 România poate avea o creștere economică peste așteptări.

Dar pentru a garanta această creștere econmica peste așteptări în 2021 este nevoie de un program de guvernare care să stimuleze în continuare investițiile și un buget care să elimine risipa resurselor bugetare”, a scris marți dimineață Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică, citate de Agerpres, în luna octombrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 3,2%, ca efect al creşterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+ 4,8%), industria prelucrătoare (+3%) şi industria extractivă (+1,4%).


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.