Peste 4.000 de tablete destinate elevilor din medii defavorizate au fost distribuite, sâmbătă, în 70 de unităţi de învăţământ din Sălaj, în cadrul programul "Şcoala de acasă", iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sălaj, instituţia a implementat programul la nivelul judeţului, elaborând procedura de lucru prin care s-au stabilit detaliile selecţiei beneficiarilor programului, modalităţile de distribuire şi gestionare, toţi copiii urmând să primească tabletele dotate cu acces la internet.

Se va asigura continuitatea procesului de învăţare pentru cei 4.210 elevi din medii defavorizate din judeţul Sălaj, realizându-se accesul egal la educaţie şi în aceste condiţii dificile, generate de pandemie", precizează, în comunicatul menţionat, inspector şcolar general Vasile Bulgărean.

Potrivit sursei citate, IŞJ Sălaj şi conducerile unităţilor de învăţământ vor monitoriza activităţile aferente Programului naţional "Şcoala de acasă", vor colecta datele necesare feedbackului şi vor realiza evaluarea programului la nivel regional şi local, transmiţând, în acest sens, date şi informaţii către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

De asemenea, IŞJ Sălaj a achiziţionat 385.000 bucăţi măşti de protecţie, 4.400 litri de dezinfectant de mâini virucid, 370 bucăţi covoare pentru dezinfectant, 370 bucăţi dispensoare pentru dezinfectant şi 150 de tablete.

În momentul de faţă mai există o procedură în desfăşurare pentru a achiziţiona încă 180 tablete, 50 camere web performante şi 70 laptopuri pentru profesori", transmit reprezentanţii ISJ Sălaj, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Decembrie 2020 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.