Prefectura județului Ilfov a anunțat că, începând de joi, 10 decembrie, ora 22.00, măsura carantinei a fost prelungită cu 7 zile în cazul comunei Berceni. De asemenea, instituția a transmis că măsura va fi ridicată în comuna Clinceni.

„Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cu privire la faptul că măsura de carantinare zonală se prelungește pentru comuna Berceni, județul Ilfov, în urma emiterii Ordinului șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat.

Conform Ordinului șefului DSU cu nr. 4660343 din 10.12.2020 privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparținător Berceni, județul Ilfov, măsura se prelungește începând cu data de 10.12.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile.

Propunerea privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni a fost adoptată prin Hotărârea CJSU Ilfov nr. 65/10.12.2020, desfășurată în urma analizei de risc al răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitatea Berceni, județul Ilfov, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, în localitatea Berceni, rata de incidență cumulată calculată la data de 10.12.2020 a atins valoarea de 7,66/1000 locuitori.

Pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent sau care tranzitează zona, vă rugăm să consultați Ordinul Șefului DSU!

Totodată, vă informăm că în urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Clinceni, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Clinceni, cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, județul Ilfov. Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, în localitatea Clinceni, rata de incidență cumulată în ultimele 7 zile a scăzut de la 5,88/1000 locuitori la 4,68/1000 locuitori.

Citeste si:
Încă 3 stații pe linia de metrou M2. Până unde va fi extinsă aceasta
Încă 3 stații pe linia de...

Aducem în atenția cetățenilor, operatorilor economici și instituțiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 64/06.12.2020, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în comuna Clinceni devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre", arată un comunicat al Prefecturii Ilfov potrivit digi24.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.