Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut inspectorilor sanitari de stat de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti să facă o evaluare la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, unde o pacientă a murit după ce ar fi fost detubată din greşeală de un brancardier.

„Este o primă evaluare si în funcție de cele constatate vor fi luate ai alte măsuri, dacă se impun, in conformitate cu atributiile legale ce revin reprezentantilor Ministerului Sănătății”, au precizat reprezentanții instituției.

O pacientă de la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti a murit, după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier, iar poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă.

„În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis, joi seară, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că se efectuează activităţi investigative şi de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă şi necropsia.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.