Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor vor colabora pentru operaţionalizarea viitorului Centru Cyber al UE, care va fi găzduit la Bucureşti, a anunţat joi edilul general, Nicuşor Dan, care a precizat că o hotărâre în acest sens va fi adoptată în următoarea şedinţă a CGMB.

„Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor vor colabora pentru a susţine operaţionalizarea viitorului Centru European pentru Securitate Cibernetică, instituţie a Uniunii Europene care va fi găzduită la Bucureşti. Localizarea acestui centru aici, în Bucureşti, e un succes pentru România şi pentru Capitală, un pas extrem de util pentru a consolida statutul Bucureştiului în arhitectura europeană de securitate şi, în acelaşi timp, o recunoaştere a forţei României în industria IT în general", a scris Dan, pe Facebook.

El a menţionat că municipalitatea va crea o echipă de lucru împreună cu reprezentanţii MTIC, care va ajuta viitorul centru, angajaţii şi familiile acestora în chestiuni legate de cazare, asistenţă medicală şi servicii şcolare.

„Felicit Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi pe reprezentantul Guvernului României cu însărcinări speciale în domeniul securităţii cibernetice, Alexandru Nazare, pentru reuşita aducerii acestui centru la Bucureşti. Rolul Primăriei va fi acela de a crea o echipă de lucru împreună cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, care va ajuta viitorul centru, angajaţii şi familiile angajaţilor în chestiunile legate de cazare, asistenţă medicală şi servicii şcolare, precum şi pentru integrarea familiilor angajaţilor centrului pe piaţa forţei de muncă din Capitală. Vom adopta în acest sens o hotărâre la una dintre următoarele şedinţe ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti", a informat Nicuşor Dan.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

România va găzdui, la Bucureşti, Centrul european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice - Centrul Cyber, fiind prima structură a UE care va avea sediul în ţara noastră, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Externe.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Decembrie 2020 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.