Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări Cod galben de ploi, ninsori abundente și viscol, valabile până vineri, ora 18:00.

Prima atenționare Cod galben de ploi și vânt puternic a intrat în vigoare astăzi la ora 11 și este valabilă până vineri, ora 18:00.

În intervalul menționat, temporar, vor fi precipitații în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi și în centrul țării și mixte la munte. Cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova și în zona montană vor mai fi depuneri de polei.

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40-50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70-80 km/h.

A doua atenționare Cod Galben de ploi, ninsori abundente și viscol intră în vigoare astăzi la ora 18:00 și este valabilă până vineri, ora 18:00.

În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

Potrivit meteorologilor, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80-90 km/h și temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.

Județele vizate de Codurile galbene sunt: Alba, Brașov, Covasna, Gorj, Prahova, Vâlcea, Argel, Buzău, Dâmbovița, Hunedoara, Sibiu și Vrancea.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.