Președintele Klaus Iohannis susține că desemnarea Bucureștiului pentru a găzdui Centrul European de Securitate Cibernetică al UE este „un succes diplomatic excepțional”.

„Salut succesul diplomatic excepțional al României de a obține găzduirea Centrului European de Securitate Cibernetică la București. Este o oportunitate deosebită de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre UE, stimulând cercetarea și inovarea în domeniu”, a scris șeful statului pe Twitter.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat joi dimineața că Bucureștiul va găzdui Centrul Cyber al UE, prima agenție europeană care va avea sediul în România.

„Succes excepțional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, București va găzdui Centrul Cyber al UE - prima Agenție UE de pe teritoriul RO. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE. România va contribui la ecosistemul european de Securitate Cibernetică”, a anunțat Bogdan Aurescu.

Votul privind desemnarea sediului Centrului european de competențe în domeniul securității cibernetice a fost dat miercuri la Bruxelles.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.