Centrul European pentru Securitate Cibernetică a fost votat pentru a fi la București. Va fi prima agenție europeană de pe teritoriul țării noastre.

București, Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și Leon sunt cele șapte orașe propuse pentru a găzdui noul Centru European pentru Securitate Cibernetică. Dintre acestea, capitala României și cea a Belgiei au ajuns în finală, unde Bucureștiul a câștigat cu 15 voturi la 12, informează Digi24.

Principala activitate a centrului va fi gestionarea fondurilor pentru securitate cibernetică din bugetele de cercetare ale UE.

Este vorba despre sume de ordinul miliardelor de euro. Este de așteptat ca acest centru să crească reputația României.

„În urma unui vot la Bruxelles, România este țara care va găzdui nou înființatul Centru European pentru Securitate Cibernetica. Este practic prima agenție europeană care se va instala în tara noastră de când am intrat în UE, în urmă cu aproape 14 ani. Felicitări tuturor celor care au lucrat de multe luni și cu multă hotărâre pentru ca acest lucru să se întâmple : oameni politici, din administrație și diplomați!", a transmis Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța.

De anul trecut, țara noastră este membru cu drepturi depline al Centrului de Excelență NATO pentru Atacuri Cibernetice


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Decembrie 2020 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.