La ultima raportare a cazurilor noi de infectare cu virusul Covid-19, Bucureștiul a înregistrat un număr record de îmbolnăviri: 1,946 din totalul de 7.439. În acest context, Vlad Voiculescu și Nicușor Dan iau în calcul o posibilă carantinare a Capitalei.

Vlad Voiculescu, care se vehiculează că va prelua Ministerul Sănătății, dorește carantinarea Bucureștiului, însă primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că în acest moment nu se impune o astfel de măsură, dar nu este nici exclusă.

Această discuție nu a avut loc, cu mențiunea că este una din ipoteze, dar nicidecum Bucureștiul nu intră în carantină. Deci este ultima ipoteză, așa cum a fost pusă în practică la Sibiu și în alte locuri, pentru moment nu se pune această problemă”, a spus Nicușor Dan.

În acest moment, numărul pacienților internați la Secția de Terapie Intensivă este de 1.276, iar cifrele par să crească de la o zi la alta.

Vlad Voiculescu, viceprimarul Capitalei, susține că, în această situație, trebuie luată în considerare carantinarea orașului.

„Aproape 10.000 de cazuri în ultimele 7 zile. Terapiile Intensive sunt pline, în spitalele din București lucrurile nu par să meargă în direcția bună, cu siguranță va trebui luată în considerare solicitarea de carantină”, a declarat Vlad Voiculescu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.