Sute de pomi de Crăciun au fost ridicaţi de poliţişti în urma unor percheziţii efectuate într-o comună din Apuseni la domiciliile unor persoane, tată şi fiu, bănuite că i-ar fi tăiat fără drept, potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Poliţiştii au găsit la percheziţii şi un dispozitiv de marcat, confecţionat ilegal, dar şi importante sume de bani.

Potrivit IPJ, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni au continuat cercetările privind fapte de tăiere ilegală de arbori în legătură cu care s-au sesizat la data de 11 noiembrie, când, cu ocazia unor controale efectuate în teren, au fost găsiţi peste 400 de pomi de Crăciun care au fost lăsaţi, printre altele, în remorca unui tractor abandonat. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac, care împreună cu fiul său, în vârstă de 16 ani, ar fi tăiat, fără drept, pomii de Crăciun, în vederea valorificării ilegale.

„Poliţiştii au efectuat percheziţii la două proprietăţi deţinute de bărbat şi au găsit 410 pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal, un ciocan silvic de marcat, confecţionat artizanal, 16 cartuşe calibrul 12 mm, deţinute ilegal şi 20.000 de lei în legătură cu care există suspiciunea că provin din valorificarea pomilor de Crăciun, tăiaţi ilegal", menţionează sursa citată.

Retail jobs

IPJ precizează că cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activităţile ilegale de tăiere şi valorificare a pomilor de Crăciun, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2020 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.