Poliţia Locală va efectua controale pentru identificarea celor care depozitează deşeuri pe străzi, trotuare sau spaţii verzi, a anunţat, luni, Primăria Sectorului 1.

„În ultima perioadă, pe domeniul public al Sectorului 1, au răsărit mormane de gunoaie care nu ne fac cinste şi ne pun în pericol şi sănătatea, mai ales în actualul context pandemic. Depozitarea deşeurilor pe străzi, trotuare sau spaţii verzi este strict interzisă şi atrage sancţionarea contravenţională cu amenzi cuprinse între 2.000 de lei şi 5.000 de lei. Poliţia Locală a demarat o campanie de informare a cetăţenilor şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în Sectorul 1 pentru a le reaminti aceste obligaţii legale şi pentru a-i identifica şi sancţiona pe cei care le încalcă”, a precizat autoritatea locală, într-un comunicat de presă.

Primele zone vizate sunt Gara de Nord, Chitila-Triaj, Bd. Ion Mihalache, Str. Marginei, Str. Aeroportului, Str. Carierei, Drumul Gării, Drumul Poiana Pietrei, Str. Nadeş, Drumul Regimentului, Piaţa Amzei, străzile Mendeleev, Nicolae Golescu, Episcopiei, George Enescu, Calea Dorobanţilor, Calea Floreasca.

Verificările în teren vor fi făcute 24 de ore din 24, prin echipaje ale Poliţiei Locale. De asemenea, pentru identificarea persoanelor care nu respectă regulile privind depozitarea deşeurilor vor fi folosite camerele de supraveghere amplasate pe domeniul public, a menţionat Primăria Sectorului 1.

Conform sursei citate, în ultimele săptămâni, prestatorul serviciului de salubritate a refuzat să ridice deşeurile de pe domeniul public, deoarece nu a mai fost plătit din luna iunie. Facturile restante se ridică la suma de 100 de milioane de lei.

„Este rodul fostei administraţii care ne-a oferit acest 'cadou' de sărbătorile de iarnă. Întrucât am constatat neconcordanţe între facturile emise şi neachitate şi serviciile efectiv prestate, nu putem plăti facturi incorect întocmite. Îmi doresc ca preţul plătit să fie cât mai corect şi cât mai mic pentru că, în prezent, Sectorul 1 plăteşte pentru salubrizare un preţ pe cap de locuitor de peste 3 ori mai mare decât Sectorul 3. Pentru rezolvarea acestei probleme, cât de curând posibil, vom implementa soluţii în interesul comunităţii locale, inclusiv crearea unei companii de salubrizare care să fie controlată de Consiliul Local. Săptămâna aceasta vom pune în dezbatere publică un proiect de hotărâre de consiliu care presupune tarife mai mici pentru agenţii economici”, a declarat primarul Clotilde Armand, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Sute de accidente în Capitală în 2022. Zonele cu cele mai multe...
Sute de accidente în Capitală...

Administraţia Sectorului 1 transmite că ridicarea deşeului menajer de la populaţie va rămâne în continuare gratuită, cu condiţia ca acesta să nu fie depozitat ilegal pe domeniul public.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Decembrie 2020 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.