În Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia va ninge începând de luni după-amiază și se va depune strat de zăpadă, în timp ce în sudul și sud-estul țării se va depune polei, potrivit meteorologilor. În Capitală, vremea va continua să se răcească şi se va menţine închisă luni și marți.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că de luni, de la ora 14.00 și până marți, la ora 10.00, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei, stratul de zăpadă va depăși pe arii restrânse 8-10 cm, iar la munte, 15-20 cm.

Conform meteorologilor, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 kilometri la oră în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 kilometri la oră în regiunile sudice și sud-estice. În special în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul țării precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.

În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.

Cum va fi vremea în București

Potrivit ANM, în Capitală vremea va continua să se răcească şi se va menţine închisă. Luni, trecător se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de burniță sau fulguială. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40-50 kilometri la oră. Temperatura maximă va fi de 1-2 grade.

În intervalul luni, ora 20.00, marți, ora 10.00, vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Cantitățile de apă vor fi în jur de 10 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40-45 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Decembrie 2020 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.