Primarul General al Capitalei a scris într-o postare pe Facebook că fosta administrație nu a intervenit la timp pentru a repara rețeaua de termoficare, lucru care a dus și la avaria ce a lăsat Spitalul Colentina și Institutul Matei Balș fără căldură.

„Punctual, ziua de ieri. Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice. În schimb, managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig. Problema generală. În această iarnă, rețeaua de conducte pleacă cu așa de multe găuri, că intervențiile sunt inevitabile. Dacă nu sunt făcute, se atinge limita maximă de apă de adaos, presiunea scade și centralele se opresc automat.”, scrie Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei susține că vina îi aparține Gabrielei Firea pentru că ar fi lăsat rețeua să se deterioreze.

„Vina uriașă aparține administrației PSD Firea care toata vara, nealocând bani și fiindu-i frică să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze. Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administrației PSD Firea. Dar despre această problemă voi vorbi curând și cu grupurile consilierilor generali , pentru că vreau să discutăm numirea noului Consiliu de Administrație al Termoenergetica”, a mai adăugat Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Gabriela Firea: „Cerem demisia ministrului USR-Plus al Sănătăţii”
Gabriela Firea: „Cerem...

Bolnavii COVID-19 din două spitale mari din Capitală, Institutul Matei Balș și Spitalul Colentina, au stat în frig de mai multe ore, după ce aceste două unităţi COVID au fost deconectate de la reţeaua de furnizare a agentului termic din cauza unei avarii.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.