Duminică, 6 decembrie în România se vor desfăşura alegerile parlamentare. Cei care nu ştiu unde îşi pot exprima opţiunea de vot, pot accesa site-ul Registrului Electoral pentru a obține toate informațiile.

Alegătorii care nu sunt siguri unde ar trebui să voteze pentru alegerile parlamentare din acest an, pot intra pe portalul Registrului Electoral, unde orice cetăţean român cu vârsta de peste 18 ani poate afla în câţiva paşi unde îşi poate exprima opţiunea duminică, 6 decembrie 2020.

Registrul electoral este o bază de date la nivel naţional care păstrează permanent datele tuturor cetăţenilor români cu drept de vot.

Sunt necesare codul numeric personal (CNP) şi numele de familie în primele două câmpuri. Al treilea câmp trebuie completat de utilizator cu un cod aleatoriu care va fi generat de site.

Odată completate cele 3 câmpuri, vei afla numărul secţiei, adresa secţiei şi îţi va fi prezentată o hartă a zonei.

Citeste si:
Alegeri parlamentare 2020. Ce își doresc românii de la viitorii...
Alegeri parlamentare 2020. Ce...

Alegătorii care au viză de flotant, dar nu s-au înscris în Registrul Electoral printr-o cerere către Primărie, trebuie să voteze la secţia unde este arondată adresa de reşedinţă. Aceste informaţii sunt disponibile pe Vot România.

În diaspora, harta secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare poate fi consultată pe EFOR.

Duminică, 6 decembrie, se vor desfăşura alegerile pentru desemnarea viitorilor deputaţi şi senatori. Scrutinul pentru alegerea parlamentarilor şi a deputaţilor va fi marcat de măsurile sanitare de siguranţă, care îi vor obliga pe alegători să poarte mască, să păstreze distanţa şi să folosească dezinfectantul pus la dispoziţie. Pentru alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie au fost organizate 18.802 secţii de votare. În diaspora se poate vota în 748 de secţii, informează Mediafax.ro.

Citeste si:
Barna: „Îmi asum acest scor. Este practic un scor dublu față de 2016”
Barna: „Îmi asum acest scor....


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.