Carantina în oraşul Constanţa a fost prelungită, de vineri, pentru încă 14 zile, măsura fiind avizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Judeţul are cea mai mare rată de infectare în utimele 14 zile, incidenţa fiind, joi, de 7,15 la mie.

Prelungirea carantinei în Constanţa intră în vigoare vineri, la ora 20.00.

Măsura de carantinare a fost solicitată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi avizată de INSP.

Constănţenii se pot deplasa în exteriorul locuinţei doar cu declaraţie pe propria răspundere, adeverinţă eliberată de angajator sau legitimaţie de serviciu.

De asemenea, masca este în continuare obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele peste vârsta de 5 ani.

Se permite, în timpul carantinei, oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Judeţul Constanţa are cea mai mare rată de infectare în utimele 14 zile, incidenţa fiind, joi, de 7,15 la mie, potrivit hotnews.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Decembrie 2020 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.