Premierul Ludovic Orban a spus joi că „singurul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulți români să respecte măsurile de protecție sanitară astfel încât să reducem cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu acest virus”, menționând că în România nu va fi niciun lockdown.

Explicând creșterea procentului de pozitivare a testelor efectuate în România din ultimele trei zile, premierul a completat: „Vă referiți la procentul de persoane pozitive din numărul de persoane care se testează. Acest procent l-ați văzut mai mare în ultimele 3 zile pentru că au fost zilele libere și se testează cazuri prioritare. Din această cauză, procentul de pozitivare este mai mare. Vedem în zilele următoare. Ce vă pot spune este că pe săptămâna anterioară am avut o descreștere la săptămâna numărului de cazuri cu peste 2.000 de cazuri. A scăzut și procentul de pozitivare la săptămână”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.