Premierul Ludovic Orban a declarat că, începând de joi, Spitalul Metropolitan Monza va intra în dispozitivul de luptă anti-COVID, cu 30 de locuri pentru Terapie Intensivă şi alte 30 pentru cazuri intermediare de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Suntem la Spitalul Metropolitan, care, în cursul zilei de astăzi, va începe să primească pacienţi COVID cu 30 de locuri pentru Terapie Intensivă şi încă 30 de locuri pentru cazuri intermediare, din 30 de locuri, 20 fiind conectate la sursă de oxigen. Le mulţumim celor din conducerea spitalului că vin alături de dispozitivul de luptă anti-COVID. Am făcut o vizită în cadrul spitalului, condiţiile de tratare sunt foarte bune, spitalul este construit astfel încât să ofere condiţii de tratare şi condiţii de - să le spunem - cazare foarte bune. Şi le mulţumesc celor de la Spitalul Metropolitan, doamnei director Carmen Orban, pentru faptul că au venit alături de noi în lupta anti-COVID”, a spus Ludovic Orban, cu ocazia unei vizite de lucru pe care a efectuat-o la Spitalul Metropolitan Monza.

Întrebat câte paturi sunt la ATI în Capitală, dar şi în întreaga ţară, el a răspuns: ”Într-o continuă creştere”.

„Căutăm în continuare soluţii pentru a creşte capacitatea de tratare”, a completat Orban.

Premierul a fost însoţit la Spitalul Metropolitan de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, menționează stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.