10% din locuitorii județului Iași suspecți de infectare cu noul coronavirus refuză testarea, a anunțat șeful Direcției județene de Sănătate Publică (DSP), Vasile Cepoi.

El a mai spus că aceste refuzuri fac să nu fie atinsă capacitatea maximă de testare din județ.

„Am putea ajunge la 3.000 de testări pe zi, dar situaţia nu e chiar aşa. Procesul de testare se petrece în felul următor. Pacientul suspectat de medicul de familie că ar avea această boală contagioasă este luat în evidenţa acestuia. Pe numele pacientului, medicul de familie emite o cerere de testare, care ajunge la SAJ. Echipele pe care le-am organizat noi merg la SAJ, serviciu care face şi coordonarea în teren. Înainte de plecare, însă, se dă un telefon pacientului respectiv. 10% dintre cei a căror cerere este înscrisă fie nu răspund la telefon, fie refuză direct recoltarea. Nu avem o explicaţie obiectivă. Putem intui că ar fi vorba de teamă sau intervine chiar refuzul de a crede că este bolnav”, a declarat șeful DSP Iași, conform Ziarul de Iași.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.