Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că pe fondul scăderii numărului zilnic de infectari cu Covid-19 și în urmă consultărilor cu specialiștii, a luat decizia de a redeschide piețele, la sfârșitul săptămânii curente.

„Am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe dar și pentru românii care vor să își facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a spus Klaus Iohannis, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele spune că peste tot în Europa se poate constata o ușoară scădere a numărului de cazuri de Covid-19.

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi, a scăzut semnificativ. Este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși scăderea este clară. Această scădere se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții. Și această scădere nu este o întâmplare, (...) este o realitate în Europa și din fericire facem parte din țările unde se constată o reducere”, a mai spus acesta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Decembrie 2020 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.